top of page

Het Zwaluweveld

In het nieuws

Ontdek nog andere leuke nieuwtjes over het Zwaluweveld

Avansa Oost-Brabant

Op 3 en 4 december 2022 werd een deel van het Voedselbos Zwaluweveld in Scherpenheuvel-Zichem aangeplant. Heel wat geëngageerde betrokkenen trotseerden de koude en wind om bomen, struiken en bodembedekkers mee de grond in te stoppen. Dit groeiend bos is ontstaan door de mensen die er met liefde hun tijd en zorg insteken. Dankzij het bladafval van buren en tuinaannemers kregen alle planten een warme mulchlaag die hen zal beschermen en zal helpen groeien.  Bekijk het hier

Commons Lab op bezoek

Bas van der Putten is geograaf en stagair bij Commons Lab. Hij ging een dag meewerken op het Zwaluweveld, een gemeenschappelijk permacultuur project & voedselbos in ontwikkeling in Scherpenheuvel-Zichem. Bas ging in gesprek met Marc Francisco Van Rymenant, oprichter van De Nieuwe Aarde vzw en bezieler van het Zwaluweveld. Dit voedselbos in wording is ook gelinkt aan ons LEADER project ‘Fruitige Voedselbossen Hageland’, samen met Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpunt CVN en Regionaal Landschap Zuid-Hageland.
Lees meer

DSC02658-2.jpg
IMG_8390.webp

Villa vanzelf

Van jullie voedselbos naar ons voedselbos. 
Over Mieren en ontmoeten.

Lees meer

Trees

"Er zijn heel veel redenen om dingen uit te stellen. Maar mee stappen in dit avontuur is voor de snelle beslissers. We hebben al meer dan 30% van de middelen en we zijn net gestart. We weten dat dit project niet mag verloren gaan. Waarom niet? Het staat in de sterren geschreven. De tijd is gekomen.
bottom of page